Coaching s Heleno 

Kaj je coaching?

Coaching je razvojno orodje, namenjeno vsem tistim, ki si želijo spremembe na osebnem in poslovnem delovanju. Izkušnje kažejo, da ljudje s pomočjo coachinga hitro in učinkovito napredujejo proti želenim ciljem, neproduktivne strategije zamenjajo za bolj učinkovite, razvijejo nove oblike želenega vedenja, odzivanja ter čustvovanja.

COACH (HZ) uporablja različne pristope

model "to grow" - podpora usmerjenemu razmišljanju

TO - topic (tema) 

G - goal for today (cilj današnjega         srečanja)

R - reality check (trenutno stanje)

O - options (možnosti)

W - way forward (kako naprej)

"know how" - uporabno znanje, ki ga Helena deli kot trenerka

Jungian

coaching

 

Kako coaching poteka?

Coach vas s postavljanjem vprašanj spodbudi, da se obrnete vase in iščete odgovore v sebi. Med samim razgovorom najprej raziščemo ter opredelimo trenutno stanje, predvsem, kaj točno je problem. V naslednjem koraku pozornost usmerimo v to, kaj natančno si želite namesto tega problema in kaj je vaš cilj. Ko je opredeljen cilj, vam coach pomaga razvijati nove strategije in iskati REŠITVE.

Vzdušje na coachingu je ves čas sproščeno. Razgovor je načrtno voden ter naravnan v to, da se najdejo najboljše možne rešitve. Postavljamo precej vprašanj in precej je takšnih, ki si jih sami sebi niste še nikoli postavili in vaši odgovori nanje so dejansko rešitve za vaš problem/izziv.

Koraki in metodologije

Uvodni vprašalnik je namenjen uskladitvi pričakovanj in vašemu razmisleku o ciljih, področjih in napredku, ki jih želite skozi proces coachinga doseči.

 

Prvi razgovor je namenjen medosebnemu spoznavanju, dogovoru o načinu dela  ter da si ustvarite jasno sliko, na katerem področju želite najprej premik: kaj želite tekom coachinga doseči. Ustvarimo prvo sliko zamisli ciljnega stanja in opravimo že prvo analizo trenutnega stanja in oblikovanju privih odgovorov in novih strategij.  

 

Med posameznimi coaching srečanji izvedete dogovorjene nove aktivnosti ali opazovanja in opazujete svoj napredek.

Vse, o čemer govorite 

s coachem je 

popolnoma zaupno.

 
 

Intervencije

Občasno pri coachingu naletimo na ovire, ki klienta zadržujejo v neželenem čustvenemu ali energetskem stanju. Narava teh ovir je različna, zato so tudi načini, kako se jih lotimo različni. Lahko so to močna prepričanja, trdovratni vzorci vedenj in čustvovanj, škodljive odločitve iz otroštva ali nemoč pri soočanju z obremenitvami in novimi izzivi.

Za soočanje s temi napornejšim stanji uporabljava tehnike NLP in drugih šol psihoterapije, elemente hipnoze, energetske tehnike in še marsikaj.

Tehnike intervencije:

NLP

Coaching po metodologiji nevro-lingvističnega programiranja (NLP) poleg usmerjena raziskovanja (preko vprašanj) in motiviranja ponuja tudi zelo učinkovite tehnike mentalnega treninga in osebnostnega preoblikovanja. Prednost NLP tehnik je, da z njihovo pomočjo naredite želene spremembe hitreje in bolj učinkoviteje. Tehnike aktivirajo zavedne in nezavedne procese in podpirajo organizirano razmišljanje o bodočih izidih.

HIPNOZA

Je individualni delo s klienti, ki želijo narediti hiter in temeljit preboj v svojem življenju. Klasičen coaching podpremo s tehnikami hipnoterapije, ki aktivirajo mehanizme v podzavesti, zaradi česar je doseganje ciljev coachinga hitrejše, manj naporno za klienta ter učinkovitejše. Uporablja se za grajenje notranjih  moči in veščin, odpravljanje neustreznih navad ali neprijetnih čustev in blokad, razrešitev osebne zgodovine in odnosnih težav ali kot podpora pri soočanju z boleznijo in bolečinami.

Tehnike globokega in usmerjenega sproščanja uporabimo tudi za pomiritev, doseganje notranjega miru in veselja, sprostitev uma in telesa, krepitve notranje energije. So podpora ostalim tehnikam in procesom ali pa individualno razvajanje.

JUNGIAN COACHING

Jungian coaching je še posebej učinkovit kadar želimo izzvati kreativnost in odkleniti neuporabljene ali skrite potenciale, ki jih vsi nosimo v sebi. uporablja različne materiale, metafore ali zgodbe, da poseže preko razuma in kritičnega uma in se sreča s kreativnostjo neomejenega podzavestnega potenciala.

 
 
 

Brezmejen Si | Izobraževanje in svetovanje | Helena Zajec, s.p. 

Tacenska cesta 135a, SI - 1000 Ljubljana

Helena Zajec

gsm: 041 326 379

mail: helena.zajec@fokusnlp.si

© Vsa besedila so avtorsko delo Helene Zajec in jih je brez predhodnega soglasja prepovedano kopirati ali kako drugače razmnoževati!

©2018  Helena Zajec.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now