top of page
O hipnozi

Hipnoza

Hipnoza je dovoljeno stanje zavesti, kjer terapevt s pomočjo govornih vzorcev vaše telo in um vodi v stanje popolne sproščenosti. V Alfa stanje. Nato (glede na vaš cilj) s pomočjo sugestij daje vašemu umu nov vir "znanja" (o sebi, o svetu, o drugih ljudeh). Omogoča „prenovo“ operacijskega sistema nezavednega uma, zato spremembe v življenje vnašate hitreje in z manj (zavestnega) napora. Spremenite se od znotraj navzven.

Področja uporabe

  • Odpravljanje neustreznih navad: grizenje nohtov, praskanja, kajenje, neustrezne prehrambne navade, počasnost, bruksizem, oklevanje, ipd.

  • Grajenje notranjih moči in veščin: dvig samozavesti, izboljšanje koncentracije, dvig proaktivnosti, krepitev samodiscipline, dosedanje kariernih ciljev, pozitivizem, izboljšanje učnega uspeha ipd.

  • Odpravljanje neprijetnih čustev in blokad: strahovi in fobije, zaskrbljenost, nervoza, sramežljivost, napetost, žalost, trema, dvom vase ipd.

  • Razrešitev osebne zgodovine in odnosnih težav.

  • Podpora pri soočanju z boleznijo in bolečinami.

Hipnotične in NLP tehnike vam pomagajo vzpostaviti  stik z notranjim svetom, preoblikujejo vašo osebno zgodovino, vnesejo nove principe razmišljanja in delovanja v vašo podzavest in  odprejo pogled v boljšo prihodnost. Zato je spreminjanje in preoblikovanje hitro, nenaporno in ekološko.

Tehnike globokega in usmerjenega sproščanja uporabimo za pomiritev, doseganje notranjega miru in veselja, sprostitev uma in telesa, krepitve notranje energije. So podpora ostalim tehnikam in procesom ali pa individualno razvajanje.

Kako deluje

Da bi razumeli kako deluje hipno coaching, rabimo razumeti, kako deluje naš um in kater mehanizmi ga vodijo.

Imamo ZAVEST, ki je del našega uma, katerega dejavnosti se zavedamo in ki je naš stik s svetom. Z njim analiziramo, presojamo in se odločamo. Podpira nas pri delu, sprejemanju odločitev in spoznavanju sveta. V njem je kratkoročni spomin, ki nam pomaga pri organiziranju vsakodnevnega življenja in pri učenju.

Imamo NEZAVEDNI del uma, ki krmili življenjske funkcije in imunski sitem našega telesa.

Imamo pa še PODZAVEST, ki je banka znanja, iz katerega raste naše življenje. Je naš operacijski sistem, ki v ozadju aktivira naša čustva, krmili smer razmišljanja, vzdržuje in poganja naše (dobre in slabe) navade, vrednote, prepričanja, mnenja in nas ohranja takšne, kot smo.

S pomočjo hipnoze, hipno terapije in tehnik NLP lahko odprete vrata do vaše podzavesti, da ali »odstranite« programe, ki jih ne rabite več ali pa da vnesete nove, bolj koristne misli, čustva in navade.

Prisluhnite posnetku, ki vas vodi v sproščanje in na lastni koži občutite delovanje hipnoze.

Svoj brezplačni posnetek sproščanja lahko prenesete TUKAJ!

Kaj je res?

Je pot do spremenjenega stanja zavesti (kot meditacija, ples, obredi, dremanje, sanjarjenje).

Je varna in koristna za telo in um. Aktivnost uma se ustali v ALFA stanju (7-14hZ), kar je koristno, pomirjujoče in zdravilno stanje uma.

Je kanal, ki mi omogoča, da pridem v stik s svojo podzavestjo.

Omogoča mi, da re-programiram vzorce, ki mi danes ne koristijo več ali me celo ovirajo.

Z njo lahko dostopam do popolnega spomina in tako spoznam, kaj so vzroki mojih današnjih težav in jih tako razrešim.

Z njo učinkovito spreminjam vedenja in navade, ki izvirajo iz podzavesti.

Kaj ni res?

Med hipnozo se ničesar ne zavedam!

Med hipnozo ima terapevt oblast nad mano!

V hipnozi naredim stvari proti svoji volji.

Hipnoza je nevarna, saj lahko obtičim tam.

 

V hipnozi terapevt mene spreminja.

Vsakega JE/NI mogoče hipnotizirati.

Po hipnozi se ničesar ne spomnim.

Kako poteka

Individualna srečanja po 45 - 60 minut.  Glede na cilje (te določimo na prvem srečanju) in naravo dela dogovorimo začetno kvoto delovnih ur. Običajno zadostuje od 3  in 10 srečanj, ki potekajo tedensko.  Za specifične terapije (npr. odvajanje kajenja, hujšanje) dogovorimo individualni program. Enostavnejše izzive je mogoče uspešno razrešite že dveh do treh srečanjih.

Pri delu kombiniram prijeme klasičnega coachinga pogovora (analiza, določanje ciljev, načrt razvoja), NLP tehnik, hipnoterapije, hipnoze (Ericksonova, OHTC, regresija, Time Line theraphy) in tehnike globokega in usmerjenega sproščanja .

Za več informacij, proste termine in prijavo pišite na:

helena@brezmejen.si

Helena Zajec si pridržuje pravico, da sama odloča, katere stranke bo vzela v obdelavo. Pridržuje si pravico, da zavrne delo s stranko, če ugotovi, da prijemi, ki jih uporablja, ne bi dovolj kakovostno delovali ali da sodelovanje ni v najboljšem interesu stranke ali izvajalke.

Izvajalka si pridržuje pravico takoj prekiniti kakršnokoli sodelovanje, če ugotovi, da je stranka podala neresnične ali zavajajoče podatke o svojem zdravstvenem stanju ali da je bolezni in morebitne odvisnosti izvajalki zatajila.

Pozor: Hipnoza in hipnotične intervencije niso nadomestilo za medicinske postopke zdravljenja neplodnosti!

Izvleček iz cenika
hipnoza splošno.png
INDIVIDUALNO PRILAGOJENI PROGRAMI
H - prilagojeni programi in welness.PNG
bottom of page