top of page
HUJŠANJE S HIPNOZO

Za pretirano težo trpi že 80% človeškega prebivalstva in če so se kilogrami nabrali tudi vam, niste izjema!

 

Teža narašča zaradi različnih razlogov. Kadar za pridobivanje teže ni bolezenskega ozadja, je razlog v nabiranju kilogramov iskati v premajhni aktivnosti, slabih prehranjevalnih navadah, prehrambnih prekrških, prenajedanju, prigrizkih ipd., ali pa enostavno vaše telo take oblice hrane, kot jo zaužijete, ne potrebuje (več).

 

Če se želite posloviti od kilogramov in živeti v zdravem, fit telesu, morate nekaj spremeniti!

 

Toda! Način prehranjevanja je navada, ki ste jo razvili (in utrjevali) skozi svoje življenje.

Težava, s katero se srečajo mnogi, ki se lotijo hujšanja, je v tem, da dobro začnejo, a se s časom vrnejo na stare prehranjevale vzorce in življenjski stil. Že izgubljeni kilogrami pa se ponovno vrnejo ali se celo namnožijo.

Razlaga se skriva v dejstvu, da »program prehranjevanje« v vašem umu zdaj, po velikem številu ponovitev, deluje samodejno, avtomatično, intenzivno in brez nadzora.

Vi se predvsem odzivate na podzavestne impulze; željo po sladkem, slanem, novi porciji, dodatnem koščku kruha… z malo moči, da bi ta program ustavili ali zamenjali. Po prigrizkih posegate samodejno, brez premisleka, saj je hrepenenje, potreba po hrani močnejša od trenutne volje.

Image by Brooke Lark

Razumite: Ljudje smo bitja navad! Navade (čustvene, miselne, vedenjske, prehrambne ipd.) poganjajo 90% našega življenja. Ti »programi« delovanja se nahajajo v podzavesti, kjer tečejo avtomatično in večinoma brez našega zavedanja. Z močjo volje jih težko ustavimo in spremenimo, zato s hipnotičnimi tehnikami odpremo pot do vaše podzavesti, da vanjo »zasejete« nov program, po katerem naj se odvija vaše življenje.

Spremeni program, spremeni rezultat!

Previsoka telesna teža in slaba telesna pripravljenost imata veliko škodljivih učinkov za vaše zdravje in vaše življenje.

 • Pomislite na vse zaloge maščob v vašem ožilju!

 • Pomislite na dodatno težo, ko jo morajo nositi vaši sklepi in vaše okostje!

 • Pomislite na kondicijo srca in ožilja, povečano tveganje za razvoj srčno-žilnih težav ali na vaše socialne omejitve!

Vem, ni mi potrebno razlagati, da pretirana teža škoduje zdravju in vas omejuje, da bi polno uživali Življenje. To veste tudi vi!

 

Zato ste se odločili, da shujšate in s hipnozo gre to hitreje, brez mukotrpnega zavestnega odrekanja in brez štetja kalorij!

ZAKAJ RAVNO HIPNOZA? Ker hipnoza deluje na vaše nezavedne misli in programe, po hipnotičnih terapijah:

 • Pojeste manj, brez da bi se morali k temu prisiliti. Opazili boste, da hrana ostaja na krožniku, vi pa ste siti in zadovoljni 😊.

 • Prenehali boste kupovati prigrizke ali sladkarije, saj si jih ne želite več. Pravzaprav jih v trgovini sploh ne boste opazili 😊.

 • Enostavno začnete in vzdržujete program telesne aktivnosti, ki vam pomaga povečati porabo zaužitih kalorij.
   

Preko sugestij razvijete bolj ljubeč in spoštljiv odnos do sebe, svojega zdravja, gibanja in telesa ter odklonilen odnos kalorične hrane, prenajedanja, sladkarij ali slanih prigrizkov, tako, da po njih enostavno ne posežete več.

Kako torej do svoje želene telesne teže?

 1. Sprejmite jasno, trdno, samostojno in nedvoumno odločitev, da želite bivati v zdravem, aglilnem in fit telesu! Postavite si nedvoumen cilj vašega hujšanja in razmislite, kako vnašate v telo največ kalorij. Če že veste, kako želite spremeniti vaše prehranjevalne navade, boste napredovali hitreje!
   

 2. Prijavite se na informativni pogovor, na katerem se pogovoriva o dejavnikih, ki vplivajo na vašo telesno težo (prehrana, telesna aktivnost), da lahko za vas pripravim individualne program hujšanja s hipnozo.
   

 3. Zavežite se za vsaj 5 srečanj. Jeste namreč že celo življenje, na podoben način, zato so prehranjevalne navade ena bolj  trdovratno zakoreninjenih navad, ki potrebuje določeno število ponovitev, da razpadejo.
   

 4. Tudi po zaključku procesa vzdržujte nove mentalne programe: ali s samohipnozo ali z občasnim (1x mesečno) obiskom pri meni.

Zakaj na osebni posvet s Heleno?

Da so procesi in afirmacije zares učinkoviti (na kateremkoli področju vašega življenja), morata biti izpolnjena dva pogoja:
 

 • Meditacijska vsebina vas mora OSEBNO nagovoriti: v vašem primarnem jeziku podzavesti (slovenščina) in s podrobnostmi iz vašega življenja (imenujeva odnose in osebe, ki vas bremenijo). Zato si pred procesom vzameva nekaj časa, da se spoznava, jaz pa v postopku uporabim besede, imena in situacije, ko so relevantne le za vas!
   

 • Sugestije (afirmacije) in vizualizacije delujejo učinkovito šele, ko dosežete primerno GLOBINO stanja transa. Najpomembnejša naloga hipnoterapevta je voditi klienta v dovolj globoko stanje sprostitve, v t.i. Alfa stanje (možgansko valovanje v polju 7 Hz – 14 Hz), da se odprejo poti do podzavesti, kjer so naloženi vaši spomini, čustva in misli v zvezi z vašim življenjem. Šele ko sugestije in afirmacije obidejo kritični um (vaše zavestne misi), lahko imajo transformacijski učinek na vaše življenje. Večini je težko, če ne nemogoče, samim doseči to globino zgolj s sledenjem pavšalnim tekstom, zato zmotama (!) prihajajo do zaključkov, da meditacije ali afirmacije ne delujejo.

Image by Nadine Primeau

Nehajte se boriti sami s seboj!

 S  hipnozo prenovite programe podzavesti, zato samodejno jeste manj in bolj zdravo ter vztrajate pri izbranih aktivnosti.

Paket "Hujšanje s hipnozo" vsebuje:

 • Izdelavno individualnega načrta hujšanja: definirava cilje in sprememb v prehrani in življenjskem stilu.

 • Priprava za vaše potrebe prirejenih hipnotičnih intervencij (2 programa)

 • Posnetek hipnoze za utrjevanje med srečanji in po zaključku programa

 • Izvedba hipnotičnih terapij.

 

Vendar! Vsak človek je individuum. Kilogrami so se nabirali na različne načine v različnem obdobju; lahko jih je le nekaj ali veliko preveč. Lahko so rezultat stila ali obsega prehranjevanja, obsega aktivnosti ali kombinacije naštetega. Zato je vsaka moja terapija individualna, potreben čas za doseganje cilja pa ravno tako!

Hujšanje s hipnozo

Začetni paket (5,5h - 5 srečanj)

 • Informativni razgovor - gratis

 • 1x uvodno srečanje 90 min

 • 1x Izdelava programa sugestij

 • 1x coaching 60 min

 • 3x hipnoza 60 - 70 min

 • Posnetek izvedbe hipnoze za osebno rabo - gratis

380,73 €

Nadgradnje in utrditev (po potrebi)*: 45-60 min

*Cena velja za utrjevanje istega programa. 


65,88 €

Pozor: Hipnoza in hipnotične intervencije niso nadomestilo za medicinske postopke zdravljenja!

bottom of page