top of page

Acerca de

Image by Robinson Recalde
PREŽENI TREMO!

Potne roke, kepa v trebuhu, stiskanje v grlu? Vrtoglavica ali pospešeno bitje srca?  Zveni znano? Niste edini!

Morda niste vedeli, da je za marsikoga le misel na letenje hujša od ideje, da je treba vstati, se postaviti pred skupino ljudi in glasno izraziti svoje mnenje ali deliti znanje!

 

Trema je fizični odziv telesa na misli, ki jih imamo v zvezi »preizkušnjo« pred seboj ali pa posledica močne negativne izkušnje, povezane z izpostavljenostjo, ki se je morda niti več ne spominjamo.   

Tremo lahko doživljamo v različnih situacijah: pred prvim zmenkom, pred razgovorom za službo, pred kamerami, pred sodelavci ali pred vplivneži, ko zagovarjamo svoja stališča.

VSE SE ZAČNE V NAŠI GLAVI!

Trema je  največkrat oblika strahu, ki je povezana z zamišljeno prihodnjo situacijo.

Čustveno se odzivamo na naše predstave o stvareh, dogodkih in ljudeh, ne na realnost samo.

 

Vsakršna realnost je brez naboja, dokler je ne umestimo v svoj um in jo povežemo s svojimi pričakovanji.
 

In strah pred nastopom ali izpostavljenostjo ni izjema. Je zgolj naraven odziv telesa na negativen film, ki si jih vrtite v svojem umu.  Spremenite film -> spremenite odziv!
 

Ko smo prestrašeni, se vklopi naš obrambni preživitveni mehanizem. Strah povzroča stres. V stresu pa nezavedni del  našega uma prevzame nadzor, da zagotovi hitrejše reagiranje. Tako se poveča dihanje in srčni utrip. Da bi se telo ohladilo se znojimo, hkrati pa dobimo občutek kot, da ne moremo misliti. Nič čudnega;  strah je povezan z akcijo in ne z razmišljanjem!
 

Ni potrebno, da vam življenje predstavlja stres! To ni hec, stres je ogroža vaše mentalno in fizično zdravje!
 

Z mentalnimi NLP tehnikami in hipnozo se treme se le lahko znebite že v 3 - 5 srečanjih.

Ni treba, da je tako! S hipnozo in NLP tehnikami reprogramirava miselne vzorce in prepričanja, povezana z nastopom in izpostavljenostjo tako, da da se v vas prebudi samozavest in sproščenost, da lahko mirno in zbrano zagovarjate svoja stališča.

»Možgani so veličastna stvar; brezhibno delujejo do rojstva pa do trenutka, ko vstaneš, da bi imel nastop…«

(M. Twain)

Zakaj na osebni posvet s Heleno?

Da so procesi in afirmacije zares učinkoviti (na kateremkoli področju vašega življenja), morata biti izpolnjena dva pogoja:
 

  • Meditacijska vsebina vas mora OSEBNO nagovoriti: v vašem primarnem jeziku podzavesti (slovenščina) in s podrobnostmi iz vašega življenja (imenujeva odnose in osebe, ki vas bremenijo). Zato si pred procesom vzameva nekaj časa, da se spoznava, jaz pa v postopku uporabim besede, imena in situacije, ko so relevantne le za vas!
     

  • Sugestije (afirmacije) in vizualizacije delujejo učinkovito šele, ko dosežete primerno GLOBINO stanja transa. Najpomembnejša naloga hipnoterapevta je voditi klienta v dovolj globoko stanje sprostitve, v t.i. Alfa stanje (možgansko valovanje v polju 7 Hz – 14 Hz), da se odprejo poti do podzavesti, kjer so naloženi vaši spomini, čustva in misli v zvezi z vašim življenjem. Šele ko sugestije in afirmacije obidejo kritični um (vaše zavestne misi), lahko imajo transformacijski učinek na vaše življenje. Večini je težko, če ne nemogoče, samim doseči to globino zgolj s sledenjem pavšalnim tekstom, zato zmotama (!) prihajajo do zaključkov, da meditacije ali afirmacije ne delujejo.

bottom of page