top of page
  • Helena Zajec

Obrni pogled vase!

Kmalu potem, ko so Bogovi ustvarili človeka, so se zavedli svoje napake. Ugotovili so, da so ustvarili bitje, ki je tako prilagodljivo, tako spretno, tako inovativno, tako radovedno in raziskovalno, da je le še vprašanje časa, kdaj bo to bitje izzvalo Bogove in osvojilo vse njihove skrivnosti.

Da bi ohranili svojo »štartno prednost«, so Bogovi sklicali veliko konferenco, da bi se dogovorili, kako se soočiti s tem izzivom. Prišli so Bogovi z vseh vetrov in planetov, s podzemlja in nebes in njihova debata je bila žgoča, dolga, raziskovalna in skeptična.

Bogovi so bili enotni: razlika med njimi in smrtniki je v virih, ki jih imajo na voljo. Medtem ko so se ljudje ukvarjali z Egom, z zunanjimi in materialnimi vidiki življenja, so Bogovi posedovali duhovnost, intuicijo, dušo in razumevanje notranjega Jaza.

A nevarnost je v zraku: Kmalu bodo tudi ljudje hoteli kaj tega, kar imajo zdaj le Bogovi.

Zato so se Bogovi odločili, da je treba te dragocene vire dobro skriti. Vprašanje je: Kam?!

Eni so predlagali, da bi skrili te dragocene vire na vrh najvišje gore. A so ugotovili, da bodo ljudje prej ko slej na vrh te gore tudi sami prišli.

Kaj pa v najgloblji krater, v najglobljem oceanu? Tudi tja bodo prišli.

In prebili se bodo skozi neprehodno džunglo, raziskali bodo nebo s svojimi jeklenimi pticami, in vesolje tudi. In kmalu bodo potovali tudi na druge planete.

Tudi najmodrejši izmed Bogov so ostali brez besed, ko so preigrali vse opcije in vse zavrgli.

Dokler se ni oglasil najmanjši Bog, ki je molčal vse dotlej: »Zakaj ne položimo vseh virov v človeka samega? V vsakega od njih. Tam jih nikdar ne bodo iskali.«

(Vir: The Magic of Metaphor)

Moj pripis:

Vsak človek ima v sebi vse vire, ki jih potrebuje za uspešno in srečno življenje; ali pa sposobnost, da si te vire pridobi.

Pa vendar se še vse prevečkrat ljudje obračamo navzven: v zunanjem svetu iščemo izgovore, zakaj ne (z)moremo, ne znamo ali nimamo volje in razmišljamo, kaj bi moralo biti drugače, da bi nam uspelo in kako naju bi ravnali drugi.

Škoda časa! Vse kar potrebuješ za srečo, uspeh in ljubeče odnose je skrito v tebi. V tvojem umu, v srcu, v duši. Tvoje misli in tvoja dejanja pritegnejo v tvoje življenje točno to, kar pošiljaš v vesolje. To je skrivnost. Ne išči sreče zunaj sebe. Poglobi se vase, poišči vire, naravnaj svoje misli in srčno energijo v to, kar želiš in verjameš, da si lahko. Življenje se bo odzvalo in te podprlo.

Ko spremeniš mišljenje, si spremeniš, prenoviš Življenje.

Napredne metode upravljanja misli, čustev in energije so na voljo v NLP modelih in tehnikah, ki so zbrane v programu NLP Praktik. Če želiš od Življenja več, je pot na voljo! Vpiši se v NLP programe, nauči se upravljati svoj um in zaživi Življenje, ki ti pripada.

Začnemo 25. marca 2019. Več na https://www.fokusnlp.si/

191 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page