Vsaka ovira predstavlja priložnost za napredovanje

July 28, 2018

Pred davnimi časi je kralj nekega kraljestva zaukazal, naj postavijo kamnit blok sredi ceste. Nato se je skril in opazoval, ali bo kdo odstranil veliko skalo. Mimo je prišlo mnogo ljudi, med njimi tudi najbogatejši trgovci in uradniki v kraljestvu, toda nihče si ni vzel za mar. Mnogi drugi so se pritoževali in kritizirali kralja, zakaj neki ne skrbi, da so ceste prehodne, ampak nihče ni naredil ničesar glede ovire.

Nato je mimo prišel preprost kmet, ki je nosil cel tovor zelenjave. Ko se je približal skali, je odložil svoje breme in poizkušal premakniti kamen na rob poti. Potrebno je bilo veliko napora, potiskanja in naprezanja, preden mu je končno uspelo. 

 

Ko si je ponovno oprtal koš z zelenjavo, ki ga pred tem nosil, je opazil mošnjo, ki je ležala na sredi poti, ravno tam, kjer je bila prej skala.

V mošnji je bilo mnogo zlatnikov in kraljevo sporočilo, ki se je glasilo, da zlatniki pripadajo tistemu, ki umakne oviro s ceste. Kmet se je tako naučil, česar mnogi drugi ne bodo nikoli razumeli: vsaka ovira predstavlja priložnost za napredovanje.

 

 

Zgodba vabi v razmišljanje... 

 

Kako pa se vi soočate z izzivi vašega življenja? Jih poskušate obiti, se delati kot da jih ni ali pa morda verjamete, da bi se nekaj ali nekdo moral spremeniti, da bi bilo vam bolje?

 

NLP pravi: Če želite spremeniti svoje življenje, spremenite svoje misli.  Ko se spremenimo navznoter, se začnejo spreminjati življenjske okoliščine.

 

 

Please reload

Our Recent Posts

Najboljša ali najslabša jed?

September 9, 2019

Obrni pogled vase!

March 17, 2019

Stres nas (lahko) osvobodi spon

January 17, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload

©2018  Helena Zajec.

© Vsa besedila so avtorsko delo Helene Zajec in jih je brez predhodnega soglasja prepovedano kopirati ali kako drugače razmnoževati!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now