Kategorije

Please reload

September 9, 2019

Nekoč je živel kralj, ki je bil brez otrok in naslednikov. Kot vladar in mogočnež je imel tudi zelo malo zaupnikov. Edini, ki mu je zares zaupal, je bil njegov služabnik. Ko so ga začela leta resno pestiti, je razmišljal, da mu prepusti kraljestvo. Ker je vladanje odgo...

March 17, 2019

Kmalu potem, ko so Bogovi ustvarili človeka, so se zavedli svoje napake. Ugotovili so, da so ustvarili bitje, ki je tako prilagodljivo, tako spretno, tako inovativno, tako radovedno in raziskovalno, da je le še vprašanje časa, kdaj bo to bitje izzvalo Bogove in osvojil...

January 17, 2019

Jastogi so mehke, ranljive živalce, ki živijo znotraj trdega oklepa, da jih varuje pred sovražniki in nevarnostmi morja. V njem so varno skriti pred lačnimi prebivalci morja. Edina slaba stran tega oklepa je, da je trden, fiksen in se ne širi.

Kako torej lahko jastog zr...

November 13, 2018

Naš UM je najmočnejša sila našega življenja, zato je koristno razumeti, kako deluje. Še koristneje pa se je naučiti, kako ga usmerjati in nadzorovati. Kar 80 % našega uma predstavlja naše nezavedno (podzavest), ki danes deluje predvsem kot rezultat vseh naukov avtorite...

September 15, 2018

Drvar je prišel na žago, kjer je želel delati. Plača je bila dobra, delovni pogoji pa še boljši, zato se je trudil, da bi naredil dober vtis.

Prvi dan je stopil k delovodji, ta mu je dal sekiro in mu določil območje, kjer naj seka.

Moški je navdušeno odšel v gozd sekat d...

August 31, 2018

Malo dejanje morda z vidika množice ne pomeni nič, posamezniku pa, ki se ga naša sočutnost, dobrota, pozitivnost dotakne v trenutku teme, lahko pomeni ne le luč tisti hip, temveč morda prinese pomembno življenjsko spoznanje.

August 11, 2018

Skupina žabic je nekega lepega dne poskakovala po gozdu, občudovala pomladno brstenje in cvetenje prvih telohov, ko so naenkrat dve med njimi, ki sta v radoživosti skrenili malce s poti, padli v globoko blatno brezno.

July 28, 2018

Pred davnimi časi je kralj nekega kraljestva zaukazal, naj postavijo kamnit blok sredi ceste. Nato se je skril in opazoval, ali bo kdo odstranil veliko skalo. Mimo je prišlo mnogo ljudi, med njimi tudi najbogatejši trgovci in uradniki v kraljestvu, toda nihče si ni vze...

July 14, 2018

Mlad par se je preselil v novo sosesko. Ko sta naslednje jutro sedla k zajtrku, je mlada žena opazila sosedo, ki je zunaj obešala perilo.

June 30, 2018

Sokrat je srečal znanca, ki mu je dejal: "Ali veš, kaj sem danes slišal o tvojem prijatelju?"

"Počakaj," ga ustavi Sokrat. "Preden mi kaj poveš, boš opravil krajši test. To je TEST TREH FILTROV. Premisli in filtriraj to, kar mi nameravaš povedati.

Prvi filter je filter r...

Please reload

Nedavne objave

Najboljša ali najslabša jed?

09/09/2019

Obrni pogled vase!

17/03/2019

Stres nas (lahko) osvobodi spon

17/01/2019

1/1
Please reload

Tags